Irras-toppar ska köpa efter nedgång

Börs Bolagets styrelseordförande, tre chefer och en av bolagets största ägare planerar att köpa aktier i Irras under torsdagen.

 Bolagets styrelseordförande, tre chefer och en av bolagets största ägare planerar att köpa aktier i Irras under torsdagen.

Det meddelar medicinteknikbolaget i ett pressmeddelande dagen efter att bolagets aktie listades på First North och då stängde på 37:60 kronor - drygt 16 procent under introduktionskursen på 45 kronor.

De som ämnar köpa aktier är Anders Wiklund som är styrelseordförande (avser köpa för 0,5 miljoner kronor), Kleanthis G Xanthopoulos, styrelseledamot och vd (1,5 miljoner kronor), Fredrik Alpsten, finanschef (0,3 miljoner kronor), Sabina Berlin, "VP Finance" (0,1 miljoner kronor) samt storägaren Serendipity Ixora (2,0 miljoner kronor).

"Sammanlagt omfattar ovanstående avsiktsförklaringar förvärv av aktier upp till 4,4 miljoner kronor. Förvärvade aktier kommer att omfattas av de åtaganden om lock-up som beskrivs i det prospekt som Bolaget upprättat i samband med Irras IPO", skriver bolaget.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -