DI: Bud på Fingerprint förbereds

Börs Fingerprint stiger kraftigt på börsen efter uppgifter om ett kinesiskt bud på bolaget. (Uppdaterad)

Det kinesiska försvarsindustribolaget Beijing Watertek Information Technology, noterat på Shenzhenbörsen, har uppvaktat styrelsen för Fingerprint Cards och förbereder ett bud, enligt en källa med insyn i processen.

Det skriver Dagens Industri på torsdagsmorgonen, och nämner ännu obekräftade uppgifter om ett brev som ska ha överlämnats direkt till styrelseordföranden Jan Wäreby och vd Christian Fredrikson tidigare i veckan.

"För drygt ett år sedan förekom uppgifter om att det kinesiska bolaget hade lagt ett bud som avvisats av Fingerprints styrelse", skriver DI, och fortsätter:

"Enligt Di:s uppgifter ska processen den gången inte ha gått så långt som till ett bud. De kinesiska intressenterna ska dock ha varit negativt inställda till storägaren Johan Carlström."

En talesperson för Fingerprint Cards avböjer att kommentera uppgifterna om intresset från det kinesiska bolaget.

"Jag kan inte ge någon kommentar", säger Charlotte Kjellmert vid Fingerprint Cards pressavdelning till Nyhetsbyrån Direkt. Fingerprint Cards ir-ansvarige Stefan Pettersson var inte tillgänglig.

För två veckor sedan uppgav Fingerprint Cards storägare Johan Carlström för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget skulle må bra av att få en industriell partner.

Johan Carlström sade då också att han, till skillnad från tidigare, var villig att lyssna på potentiella aktörer som är intresserade av Fingerprint Cards.

"Vi behöver inte nämna några namn, men det finns en handfull aktörer som bolaget skulle passa väl ihop med. Antingen genom ett uppköp eller att de köper mina och mina partners aktieposter", svarade han då på frågan om vem en potentiell partner skulle kunna vara.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -