Aktierna med köpsignaler

Teknisk Investtechs analyser pekar på att börsen är svagt positiv och att en operatör har köpsignaler. men det finns också två aktier med säljsignaler.

OMX Stockholm PI har fallit på ökande volym på kort sikt och ligger nu strax över golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 33 respektive 48 punkter. Det indikerar att det råder en övervikt av pessimister bland kortsiktiga investerare medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen, då köpandelen bland dessa är cirka 70 procent under den senaste månaden såväl som under det senaste året.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt.

 

Wallenstam B ligger i en fallande trendkanal vilket indikerar att pessimismen ökar stadigt då investerare under en längre period valt att gå ned i pris för att komma ur aktien. Enligt Investtechs forskning fortsätter aktier i fallande trendkanaler att underprestera jämfört med referensindex.

Kursen har dessutom utlöst en säljsignal från en rektangelformation innanför trendkanalen som signalerar fortsatt nedgång till cirka 72 kronor.

Det finns emellertid långsiktiga stöd vid cirka 71-73 kronor vilka indikerar att det finns köpare på dessa nivåer och det kan begränsa nedsidan. Men för att skapa goda förutsättningar, baserat på vår forskning, finns det bättre aktier att äga i portföljen.

Investtechs rekommendation: Svag sälj.

 

Björn Borg ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt och fortsatt svag utvecklig innanför den indikeras. Negativ volymbalans och svagt momentum öppnar upp för ett brott ned genom golvet i trendkanalen vilket skulle vara en siganl om en brantare nedgångstakt.

Kursen har dessutom utlöst en säljsignal från en rektangelformation innanför trendkanalen vilken i första skedet signalerar fortsatt nedgång till cirka 25,50 kronor.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Com Hem Holding ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen kring bolagets ekonomiska utveckling ökar stadigt. Enligt vår forskning har dessa aktier fortsatt stiga mer än referensindex och positiv volymbalans stärker trendkanalen på kort sikt.

Målkursen från rektangelformationen är nådd, men denna typ av köpsignal har visat sig vara ett styrketecken även efter att detta skett.

Investtechs rekommendation: Köp.

Kursutveckling köp- och säljsignaler från rektangel-formationer på Stockholmsbörsen identifierade av Investtechs automatiska algoritmer i medellånga kursgrafer. 

Grafen visar genomsnittlig kursutveckling efter köp- och säljsignaler från rektangel-formationer. Signalerna utlöses på dag noll. 66 handelsdagar motsvarar cirka tre kalendermånader. Den blåa kurvan är köpsignaler. Den röda kurvan är säljsignaler. Det skuggade området är en standardavvikelse. Den svarta linjen är referensindexet OMXS Benchmark GI.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -