Pareto: Roche pressar Astra

Börs Enligt Pareto Securities pressas Astra Zeneca-aktien av en studie från Roche.

Pareto Securities bedömer att Astra Zenecas aktie pressas efter att schweiziska Roche presenterat positiva topline-resultat för immunterapistudien Impower 150 med Tecentriq för behandlingen av en form av första linjens icke småcellig lungcancer. Kampen inom immunterapiområdet uppges bli tuffare, enligt Pareto.

Det skriver Pareto i en kommentar.

I studien kombinerades Tecentriq med Roches Avastin och cellgifter. Studiemålet, som alltså uppnåddes, avsåg så kallad progressionsfri överlevnad det vill säga den tid från behandlingens insättande tills att cancertumören fortsatte att växa.

Roche planerar nu att ansöka om godkännanden hos läkemedelsmyndigheten FDA i USA och EMA i Europa med stöd av de studieresultat som presenterats ännu så länge.

Inledande observationer kring den totala överlevnaden uppges vara uppmuntrande. Nästa analys av den totala överlevnaden väntas under det första halvåret 2018.

Astra Zeneca med sitt immunterapiläkemedel Imfinzi missade i slutet på juli 2017 att nå sitt primära mål i interimsanalysen av Mystic-studien kring progressionsfri överlevnad för behandling av en form av icke småcellig lungcancer.

Mystic-studien väntas komma med resultat för total överlevnad i mitten på 2018 ungefär vid samma tid som Roche, enligt Pareto.

Astra Zeneca handlades under måndagsförmiddagen ned med 0,5 procent till 559 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -