DI: Köp Uniflex trots Tysktrubbel

Börs Industribemannaren Uniflex kan bli ett bra köp "med utgångspunkten att Tysklandsfrågan löses inom kort", enligt DI.

Dagens Industri rekommenderar köp av aktien i måndagens tidning och räknar med att vinstnivån kommer upp igen. Tidningen konstaterar samtidigt att aktien inte varit likvid och att det kan bli svårt att köpa såväl som och att sälja vid ett givet tillfälle.

Utdelningen har varit 1:50 kronor per aktie de senaste åren, mer än fjolårsvinsten och därmed inte uthålligt. Såvida inte vinsterna vänder upp igen, vilket DI tror på. Och kassan ser ut att räcka för samma utdelning till våren.

Uniflex har rapporterat att marknaden växer i Sverige, och att Uniflex inte växer i samma takt. Omsättningen stiger, om än långsamt. Uniflex kan välja bort en del affärer så att marginalerna "kan ticka upp en nivå", bedömer DI. Tricket blir att som relativt stor aktör i sin nisch "hitta en fungerande mix av större och mindre kunder där en anständig lönsamhet kan nås".

I Tyskland har Uniflex inte gått tillräckligt bra och tidningen kommer fram till att ju tidigare bolaget kan lämna den marknaden desto bättre. Utgångspunkten blir att det ska ske "inom kort", med eller utan köpare.

Graf: Uniflex sedsn toppen 2011.

image

Källa: Infront.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -