Cassandrapengar dröjer

Börs Cleantechbolaget Cassandra Oil har fortfarande inte fått in delbetalningen på 2 miljoner euro från danska Reaktor för den order värd 4,5 miljoner euro som skulle ha betalats före den 25 oktober.

Det skrev Dagens Industri i helgen (lördag 18 november), efter att Cassandras vd Anders Olsson avböjde att uppge huruvida han hade fått betalt när Nyhetsbyrån Direkt frågade om samma sak den 25 oktober.

"Nu bekräftar dock Anders Olsson för Di att Cassandra inte har fått några pengar från Danmark. Det gör han efter att Cassandra sent på fredagen skickade ut ett pressmeddelande om att bolaget fått beställning på ytterligare en reaktor från Reaktor Aps i Danmark", skriver tidningen.

"Nej, vi har skjutit på den när vi har ändrat projektet och ska leverera två maskiner. Vi får nu i stället in det dubbla beloppet för att kunna bygga två maskiner", säger Anders Olsson till tidningen.

Di: Ni har alltså inte fått inbetalningen på 2 miljoner euro men du uppger att ni ska få en betalning på 4 miljoner euro lite längre fram i stället?

"Ja, det blir så i stället."

Enligt Anders Olsson ska de två reaktorerna levereras till Reaktor "under våren eller tidiga sommaren".

Enligt Cassandra Oils ordförande Finn Johnsson har han inte köpt aktier i Cassandra, något han förklarar med att han har varit "insider hela tiden" på grund av "ständiga nyemissioner och företrädessemissioner".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -