På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hetaste trenden inom hållbart

(Broadway, New York) Vi träffar Pimco, en av världens största förvaltare för obligationer, som berättar vad som är så hett att efterfrågan är större än utbudet.

Pär Ståhl på plats

Vi får en genomgång av Kwame Anochie för att förstå mer kring hållbara investeringar. Han berättar att hållbara investeringar såg dagens ljus på 1960-talet. Utvecklingen har sedan varit stark från ganska enkel negativ screening till betydligt mer avancerad. Europa och Australien har varit ledande i utvecklingen, men nu har USA vaknat till.

 Kwame Anochie 

”Den senaste trenden är gröna obligationer som ges ut av stater och företag, obligationer som är öronmärkta för en viss dedikerad grön investering. Det växer enormt snabbt USA som har seglat upp som den största marknaden före Kina”, säger han.

Kwame säger att det är flera anledningar till det stora intresset för hållbara investeringar och nu senast gröna obligationer. Det är sannolikt en kombination av statliga influenser och en ny generation av investerare som är betydlig mer medvetna.

”I år spås gröna obligationsemissioner dubblas från fjolåret, trots det är ser efterfrågan ut att vara större än utbudet”, avslutar Kwame Anochie.

Håll utkik efter fler artiklar från min resa!

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -