Enpetare, blankarna och penningtvätt

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NEJ. S-styret i Stockholms stadshus uppmanar regeringen att säga nej till det skärpta amorteringskravet, som de menar slår ensidigt mot stockholmarna. Samtidigt vill S-styret fortsätta att ta ut motsvarande 40.000 kronor per kvadratmeter bostadsyta för mark till bostadsbyggande i innerstaden. (DI)

L-REFORM. Liberalerna vill driva igenom den största reformeringen av svensk arbetsrätt på flera decennier. Flexiblare regler ska öka rörligheten och få flera företag att växa. (DI)

SKATTEREFORM. SSU och LUF vill modernisera skattesystemet med en bred överenskommelse med bland annat sänkt skatt på arbete och enhetlig moms. (DN-debatt)

ENPETARE. Att chansa med en så kallad enpetare, köp av en aktie i hopp om att driva upp kursen, kan kosta långt över 100.000 kronor i straffavgift från FI. (DI)

INTRUMUTLÅNING. Handelsbanken Fonder, en av Intrums fem största ägare, lånar ut sina aktier till blankare - något som ifrågasätts av andra storägare. (DI)

BANKSANKTIONER. Om Nordea och SHB inte åtgärdar sina brister relaterade till penningtvätt i år kan det bli fråga om nya sanktioner från FI. (DI)

SAAB, INDIEN, LUFTVÄRN OCH ROBOTAR. Indien har blåst av en luftvärnsupphandling värd 22 miljarder kronor, där Saab var med och konkurrerade. Nu får bolaget sätta sitt hopp till en Robot 70-upphandling i landet, värd nästan 50 miljarder kronor. (DI)

SVENSKT LUFTVÄRN. Radarn till den version av det amerikanska luftvärnssystemet Patriot som Sverige nyligen beslutat om att beställa kan snabbt bli föråldrad: bara några år efter leveranserna till Sverige räknar USA med att ha betydligt bättre radarutrustning klar till systemet. (SvD)

SAS-PILOTFACK BESTÖRT. SAS nya irländska lågkostnadsbolag kommer att flyga på betydligt fler destinationer än väntat, något som upprör de svenska SAS-piloternas fackordförande. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -