Gazzetta-ras efter Sverige-katastrof

Börs Italienska mediegruppen RCS, som bland annat äger landets största sporttidning Gazetta dello Sport, har fått se sin aktie falla efter matchen.

Det är första gången på 60 år som Italien inte kvalificerar sig till ett VM-slutspel.Det har inte bara fått sportsliga konsekvenser. Landet största sporttidning spås nu sälja betydligt färre annonser alternativt behöva sälja dem till ett lägre pris.

I måndags innan den avgörande matchen mot Sverige spelats stängde RCS:s aktie på kursen 1,23 euro. Under tisdagens handel föll aktien ner till som lägst 1,11, ett fall på cirka 9 procent. Aktien har sedan dess återhämtat sig något och handlades under torsdagen på 1,14 euro.

RCS, som står för Ricciolo Corriere della Sera, har ett marknadsvärde på drygt 600 miljoner euro.

Aktien handlas till p/e 14 för innevarande år och 9,6 för 2018. Omsättningen spås ligga still på drygt 900 miljoner euro under 2018, enligt 4-traders.

Bolaget har inte gett någon utdelningen under de senaste tre åren och väntas inte göra det heller under de kommande två åren heller.

För medieproducenter som inriktat sig på sportsegmentet är stora tävlingar enormt viktiga. Senaste fotbolls-EM 2016 i Frankrike innebar exempelvis extrainkomster på två miljoner euro enbart för sporttidningen Gazetta dello Sport, skriver Der Spiegel.

Det italienska landslaget är fyrfaldiga världsmästare. Senaste gången de inte deltog i ett VM-slutspel i fotboll var när VM hölls i Sverige 1958. Den gången kom Sverige tvåa efter Brasilien. Finalen spelades på Råsunda, som nu är rivet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -