Därför sänker Nordea MQ

Börs Det negativa nyhetsflödet kring fysiska klädbutiker fortsätter och det är den huvudsakliga anledningen till varför Nordea väljer att sänka sin rekommendation på MQ till behåll.

Det framgår av en analys som släpptes på torsdagen. Nyhetsbyrån Direkt har tidigare rapporterat om själva rekommendationssänkningen.

"Nordiska sektorkollegor, såsom Kapphal och Lindex, såväl som marknadsstatistik vittnar om fortsatt utmanande marknadsvillkor i Sverige för fysiska klädbutiker. Svag trafik av kunder in i affärerna, förflyttning av försäljning mot rena online-erbjudanden samt kampanjdriven försäljning tecknar en dyster bild, och vi intar därför en mer försiktig hållning vad gäller MQ:s försäljning och marginaler framöver", skriver Nordea.

Banken tycker visserligen att aktien erbjuder en bra direktavkastning och att värderingsmultiplarna inte är särskilt utmanande, men tror samtidigt att investerarna kommer att tveka att köpa aktier i sektorn med tanke på marknadsvillkoren och förändringstrenden mot online.

Nordea sätter numera inga riktkurser på aktier som har rekommendationen neutral. Bankens kassaflödesbaserade värderingsmodell ger ett värde om 33 kronor per aktie.

På torsdagen handlas MQ-aktien kring 29:50 kronor, motsvarande en uppgång om 1 procent för dagen

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -