Heta listan: Explosioner, Alibaba och halvledare

Heta Listan Kandidaten G5 Entertainment bjöd på rapportfest och en kraftig kursuppgång. Denna vecka lyfter vi blicken mot USA och ytterligare en intressant gigant på temat halvledare.

Det har varit en bra vecka för Heta Listan. Förra veckan presenterade vi tre kandidater. Två nådde sina triggerkurser. Dessa var Note och G5 Entertainment. 

I Note blev svängningarna stora, först upp men sedan ner igen. Stop lossen gick och för listan innebär det en bokförd förlust.

Betydligt roligare var det att följa G5 Entertainment, triggerkursen nådes snabbt och när bolaget redovisade ett starkt kvartal skött aktien i höjden. Samma dag som rapporten slog aktien i vår målkurs. Vinsten blev knappt 20 procent. I övrigt har kursrörelserna varit små bland aktierna på listan.

Det samma gäller för storbolagsindex, som under senaste veckan backat marginellt. Vi förväntar oss en återgång till utbrottsnivån 1 655, där index kan samla kraft för ytterligare uppgång.

 

 

Här är veckans kandidat.

Xilinx

Trigger 74,00. Målkurs 85,00. Stop loss 70,00.

Xilinx är ytterligare ett halvledarbolag värt att äga. Kinesiska internetjätten Alibaba har nyligen valt bolaget för sina cloud-tjänster. Och Xilinx produkter används brett inom utvecklingen av 5G, internet of things och Machine learning. Grundaren Ross Freeman har vunnit pris för innovationen av den programmerbara datachipstypen FPGA.

Xilinx har ett marknadsvärde på 18,6 miljarder dollar och som för flertalet halvledarbolag en relativt hög prislapp, på nästa års väntade resultat p/e 28. Intäkterna förväntas växa med mellan 6–8 procent årligen de kommande tre åren och under samma period ska vinsterna öka med över 10 procent i snitt per år, enligt Factset.

Köp Xilinx om aktien stiger över 74,00 kronor och sätt stopp vid 70,00 kronor.

 

 

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -