Hemfosa vill självklyvas

Börs Hemfosas styrelse har beslutat att utvärdera förutsättningarna för en uppdelning i två noterade bolag, ett med samhällsfastigheter och ett "transaktionsinriktat, opportunistiskt bolag".

Syftet är ökat aktieägarvärde genom renodling, och ambitionen är att återkomma med mer information till aktieägarna under det första kvartalet 2018.

"Styrelsen ser flera möjliga fördelar med en uppdelning av Hemfosa i två specialiserade bolag för att ta tillvara potentialen i de olika delarna av verksamheten, bidra till effektivitet och driv i organisationerna samt skapa största möjliga värde för aktieägarna. Vi har därför beslutat att göra en fördjupad utvärdering av förutsättningarna för detta scenario", säger Bengt Kjell, styrelseordförande i Hemfosa, enligt pressmeddelandet.

Samhällsfastigheterna - fastigheter där hyresgästerna till övervägande grad är skattefinansierade hyresgäster - i Hemfosas portfölj hade per 30 juni 2017 ett värde om 24.573 miljoner kronor, vilket motsvarade cirka 64 procent av det totala fastighetsvärdet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -