Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är posititv och Investtechs tekniska analys pekar på två aktier med köpogsinaler, och en med sälj.

OMX Stockholm PI har brutit upp genom motståndet vid 597 punkter vilket utlöst en köpsignal. RSI avviker dock negativt och vi bör även se en vändning i RSI-kurvan innan kursen kan etablera sig över motståndet.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 49 respektive 55 punkter. Det indikerar att det råder jämvikt av optimister och pessimister bland kortsiktiga investerare medan det råder övervikt av optimister bland långsiktiga investerare.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen, då köpandelen bland dessa är cirka 70 procent under den senaste månaden såväl som under det senaste året.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Nederman Holding visar en god utveckling innanför en stigande trendkanal, både på medellång och lång sikt, och fortsatt uppgång indikeras.

Kursen har dessutom brutit halslinjen i en omvänd huvudskuldra-formation vilken i första hand signalerar fortsatt uppgång till strax under 300 kronor. Brottet har skett på hög volym och RSI-kurvan visar en stigande trend vilket indikerar att köptrycket ökar och kursen kan mycket väl fortsätta att stiga på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Intrum Justitia har brutit ett tidigare långsiktigt motstånd vid 284 kronor efter att aktien inlett en stigande trendkanal på kort sikt i slutet av augusti. Kursen ligger nu strax under golvet i en stigande trendkanal på lång sikt och en slutkurs över cirka 310 kronor kommer innebär att aktien är tillbaka i den stigande trendkanalen vilket skulle signalera fortsatt uppgång.

Stödnivåer ned till 280 kronor gör att dagens kurs kan vara en god ingångskurs då uppsidan bedöms vara stor från dagens nivå, samtidigt som en slutkurs under 280 kronor kommer vara en negativ signal och därmed en lämplig stop loss-nivå för att begränsa nedsidan.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

 

Karo Pharma AB ligger i en fallande trendkanal och den negativa kursutvecklingen har fortsatt efter att bolaget redovisat en delårsrapport den 2 november. Kursen har utlöst en säljsignal från en rektangelformation innanför den fallande trendkanalen. Formationen öppnar i första skedet upp för nedgång till cirka 35 kronor.

Negativ volymbalans – normalt faller aktien på dagar med hög handelsvolym och stiger på dagar med låg handelsvolym – stärker den fallande trendkanalen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -