Heta Listan går på specialistjakt

Heta Listan En amerikansk flygplansspecialist kvalar till listan. Bland befintliga affärsförslag gallras det hårt för att hålla ned risken.

I förra veckan höjde vi stop loss-nivåerna i tre av affärsförslagen. Detta gjordes som säkerhetsåtgärder för att minska antalet möjliga förluster.

Denna vecka gallrar vi listan på aktier som inte riktigt håller måttet. Det blir ytterligare ett steg i att justera ner risken.

Första aktien att strykas från listan är finska Elisa. Bolaget redogjorde för sitt senaste kvartal den 18 oktober. Trots en upprepad positiv prognos för helåret föll aktien på rapportdagen.

För Heta Listan har Elisa aldrig varit någon bra investering. Just nu handlas aktien 3 procent under vår ingångskurs och där väljer vi att dra i nödstoppen.

Ytterligare en finsk aktie stryker med. F-Secure var nära att nå vår tilltänkta målkurs på 5 euro. Men sedan dess har glansen flagnat och aktien fallit fort. Vi sätter punkt och lämnar den därhän på 4,30 euro. Det innebär en vinst på knappt 3 procent.

Swedol var förra veckans kandidat. Aktien kvalade snabbt in på listan och steg ytterligare ett par procent över vår ingångskurs. Men glädjen blev kort. Under tisdagen slog Swedol i vår stop loss. Det innebär en bokförd förlust på närmare 6 procent.

Victoria Park kommer med rapport innan börsens öppning på onsdagen. Rapportdagen sammanfaller med publiceringen av Heta Listan vilket gör situationen lite knepig. Avsikten är att lämna aktien om kursen faller under 30,00 kronor. Men det kan bli svårt att få till ett avslut på 30,00 kronor i verkligheten om fallet blir större redan i öppnings-callen.

På Stockholmsbörsen råder rapportfrossan. Storbolagsindex (OMXS30) utlöste en positiv tekniskt signal i och med utbrottet uppåt vid 1 660-nivån. Men uppgångsglädjen togs ifrån oss, under två handelsdagar har indexutvecklingen nu istället varit negativ.

Här är veckans nya kandidat.

Heico Corporation

Trigger 93,00. Målkurs 107,00. Stop loss 88,50.

Heico är en amerikansk tillverkningsspecialist inom flyg-, och försvarsindustrin. Enligt Seeking Alpha är bolaget världens största oberoende leverantör av FAA-godkända flygplansdelar. Bolaget är från början ett familjeföretag och grundarfamiljen äger fortfarande 8 procent av kapitalet.

Produkterna är tekniskt avancerade och inträdesbarriärerna för konkurrenterna är därför mycket höga. Inte minst inom flygindustrin. Därför kan Heico ta bra betalt. I fjol levererade bolaget en rörelsemarginal på närmare 20 procent.

Omsättning och lönsamhet har ökat konsekvent de senaste åren. Vid de senaste fyra kvartalsrapporterna har Heico överraskat positivt mot estimaten vid tre tillfällen. Nu senast i tredje kvartalet i år var resultaten i linje med förväntan.

Analytikerna som följer bolaget tror att den lönsamma tillväxtresan fortsätter. Förväntat är en omsättningsökning på 10 procent under 2017 och 11 procent under 2018. Samtidigt ska vinsten per aktie stiga med 15 respektive 13 procent, i år och nästa, enligt Factset.

Det är en attraktiv profetia. Men stabiliteten i verksamheten märks också på värderingen. P/e-talet 39 på nästa års förväntade vinst är högt även givet den goda tillväxten.

PEG-talet på styvt 3 för 2018 säger oss att Heico fundamentalt sett absolut inte handlas till något rea-pris.

Den stigande trenden i aktien är dock fortsatt attraktiv. Så länge det fina börshumöret håller i sig kan de goda resultaten som bolaget väntas leverera räcka för att motivera vidare kursuppgång, trots den höga värderingen. I alla fall i det korta investeringsperspektivet vi arbetar.

Köp aktien om den stiger över 93,00 dollar och sätt stopp vid 88,50 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -