Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är tekniskt positiv och Investtechs analyser visar på två aktier med köpsignaler. Och en aktie med sälj.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång. Inledningen av årets tredje rapportperiod har varit positiv, kursen har stigit samtidigt som omsättningen ökat. En slutkurs över en tidigare topp vid cirka 597 punkter kommer vara ytterligare en positiv signal.

Högt RSI indikerar att momentum är positivt – många investerare är på väg in på börsen och dessa kan fortsätta att pressa upp kursen på kort sikt.

Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex ligger på 53 punkter vilket indikerar att det råder en svag övervikt av optimister bland både långsiktiga och kortsiktiga investerare på börsen.

Investtechs Insiderbarometer indikerar att insiders tror på fortsatt positiv utveckling på Stockholmsbörsen, då köpandelen bland dessa är strax under 70 procent under den senaste månaden såväl som under det senaste året.

Sett till årstidsvariationer är Stockholmsbörsen inne i en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

ÅF föll på hög volym i samband med att bolaget redovisade sin rapport för årets tredje kvartal under måndagen. Kursen, som visat en stadigt positiv utveckling under en längre period, ligger nu strax över golvet i en stigande trendkanal och det finns stöd även vid 168 kronor.

Trendkanalen ses ofta som den ledande indikatorn och signalerar enligt Investtechs forskning fortsatt uppgång. För en riskvillig investerare kan kursnedgången öppna upp för ett köpläge med gynnsamt risk reward-förhållande då uppsidan, sett från trendkanalen, sätts till strax över 200 kronor. Samtidigt kan nedsidan begränsas genom att sätta en stop loss vid slutkurs under stödet vid 168 kronor – här har många investerare tidigare ansett att aktien varit köpvärd.

Risken är i första hand att nedgången skett på kraftigt ökande volym, vilket indikerar att många investerare vill komma ur aktien. Det skulle kunna leda till fortsatt nedgång på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Svag köp.

 

Corem Property: Trots en stadig uppgång inför måndagens rapport överträffades investerarnas förväntningar och kursen steg sex procent.

Aktien har brutit taket i en stigande trendkanal vilket signalerar en starkare stigningstakt då aktier med denna köpsignal i följts av en genomsnittlig meravkastning på 2,8 procentenheter mot genomsnittlig börsutveckling på tre månaders sikt, jämfört med 1,9 procentenheter för aktier i stigande trendkanaler.

Ett kortsiktigt styrketecken i form av högt RSI indikerar att momentum är positivt, alltså att många investerare är på väg in i aktien vilket kan leda till ytterligare kursuppgång.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Inwido fortsatte den negativa kursutvecklingen i samband med att kvartalsrapporten redovisades under måndagen. Den fallande trendkanalen indikerar att pessimismen ökar stadigt bland investerare och enligt Investtechs forskning forsätter dessa aktier att prestera svagt jämfört med genomsnittlig börsutveckling under kommande tre månader.

Kursen utmanar stöd vid 86 och 88 kronor – här har många investerare ansett att aktien varit köpvärd tidigare – vilket skulle kunna ge en reaktion upp. Den fallande trendkanalen kombinerat med lågt RSI – svagt momentum – och negativ volymbalans signalerar dock fortsatt nedgång och därmed är det trots nedgången inte läge att köpa aktien.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.         

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -