SEB: Ericsson-aktien dyr hur man än tittar

Börs Aktien i Ericsson är dyr hur man än tittar på den situation telekombolaget befinner sig i enligt SEB:

Det menar SEB i måndagens analys där rekommendationen sänks till sälj, en förändring Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat om tidigare på måndagen.

"Relationen mellan risk och avkastning ser inte så bra ut med ett perspektiv på sex till tolv månader, även om det kan bli mer täckning av korta positioner inför kapitalmarknadsdagen den 8 november", skriver SEB.

Banken konstaterar att aktien efter den rapportutlösta uppgången är tillbaka till de nivåer som gällde efter rapporten för det andra kvartalet i och med att investerarna har blivit mer förhoppningsfulla vad gäller bolagets kostnadsnedskärningar och samtidigt lagt emissionsfarhågorna bakom sig. Parallellt har estimaten justerats ned med cirka 27 procent och aktien handlas därmed till ett p/e-tal på 18 på basis av prognoserna för 2019.

"Ericsson har historiskt handlats med en rabatt i förhållande till både OMX och Nokia, men värderas nu med en premie på 2019-estimaten. Inte heller speglar nuvarande värdering risken för en bot från DOJ (det amerikanska justitiedepartementet; reds anm.) där en undersökning fortfarande genomförs", skriver SEB som främst motiverar rekommendationssänkningen med den "tilltagna" värderingen.

Läs också Dagens nya aktierekar

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -