Efter rapporten: Analytikerna om MTG

Börs MTG fortsätter upp på fredagen efter torsdagens svängiga resa med ett kraftigt rapportutlöst fall på förmiddagen och motsatsen under eftermiddagen.

Analytikernas dagenefter-kommentarer kretsar, precis som själva kvartalsrapporten, i mångt och mycket kring affärsområdet MTGx vars rörelseförlust var något högre än förväntat i det fjärde kvartalet.

"Besvikelsen i Q3:an ligger i ebit-trenden för esportsverksamheten inom MTGx där förlusterna ligger högre än förväntat", skriver SEB som menar att resultattrenden inom MTGx har flera förklaringar, däribland att det tar längre tid att få sponsorsavtal på plats.

"Kapitalmarknadsdagen den 29 november kommer förhoppningsvis belysa detta", skriver SEB som dragit upp riktkursen 10 kronor till 350 kronor och som fortfarande rekommenderar köp. Banken konstaterar i sin analys att MTG:s traditionella tv-verksamheter, inom Nordic Entertainment, fortsätter att utvecklas väl drivet av inte minst streamingtjänsten Viaplay.

Handelsbanken konstaterar på likande sätt att rapporten var bättre än väntat de flesta punkter tack vare "försäljningsdriven vinsttillväxt" inom alla områden, men med ett undantag - MTGx.

"MTGx ger inte särskilt bra information om vilka delar som är lönsamma eller olönsamma, och vi tror att värderingen skulle kunna bli betydligt bättre och mer trovärdig om MTG skulle presentera intäkt och ebitda per verksamhet. Detta är något vi hoppas på kommer att ske på kapitalmarknadsdagen", skriver Handelsbanken som tror att MTGx kommer att göra en rörelsevinst om 140 miljoner kronor under 2018.

Handelsbanken värderar MTGx till 115 kronor per aktie och MTG:s tv- och radioverksamhet till 277 kronor, och sätter riktkursen till 384 kronor.

Nordea har också en ganska förlåtande ton till resultatmissen inom MTGx och menar att det är långsiktigt rationellt att, som MTG, investera mer i en verksamhet som växer så mycket.

"Vi skulle emellertid vilja ha mer information om den underliggande lönsamheten för de olika eventen och produkterna inom MTGx för öka tilltron till segmentets framtida intjäning", skriver Nordea.

MTG handlas strax under 328 kronor på fredagen, en uppgång med 4 procent för dagen och med 40 kronor från torsdagens lägstanivåer vid 288 kronor.

Graf: MTG:s utveckling de fem senaste handelsdagarna.

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -