Dagens nya aktierekar

Börs SSAB och Oriflame finns bland bolagen som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Nordea Markets tar upp bevakningen av flygbolaget Norwegian med en köprekommendation och anger riktkursen 350 norska kronor. Det framgår av ett morgonbrev.

Credite Suisse sänker riktkursen för SSAB till 40 kronor från 46 kronor. Det skriver Reuters. De sänker samtidigt rekommendationen från outperform till neutral. SSAB A stängde på 41:40 kronor på torsdagen.

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för HIQ till 62 kronor från 67 kronor. De ändrar också sin rekommendation från minska till öka för aktien. Det framgår av en analys. HIQ stängde på 65:75 kronor på torsdagen.

Nordea Markets sänker riktkursen för Avanza till 295 kronor från 315 kronor. Samtidigt upprepar Nordea rekommendationen sälj. Det framgår av en analys.

"Vi fortsätter att se värderingen som hög i och med sektorns strukturella utmaningar. Vi förväntar oss att vinsten per aktie minskar under 2017 och har svårt att i närtid finna stöd för ett skifte iväg från nuvarande motvindar från låg marknadsaktivitet och överskottslikviditet. Vi ser ytterligare risk på nedsidan i och med att nuvarande P/E-värdering på den förväntade vinsten för 2018 är 21,1", skriver Nordea.

DNB Markets höjer riktkursen för Oriflame till 312 kronor från 308 kronor. Samtidigt höjs rekommendationen från sälj till behåll. Det skriver Bloomberg News.

Danske Bank ser risk för att medicinteknikbolaget Getinges kommande avknoppning Arjo kommer att behöva genomföra en nyemission. Det skriver Dagens industri.

"Arjo får en alldeles för hög nettoskuld i förhållande till sin intjäning när det knoppas av från Getinge. För att lösa det tror jag att Arjo planerar att göra en nyemission ett halvår eller ett år efter särnoteringen. Nyemissionen kommer säkert att framställas som offensiv av den nya bolagsledningen trots att den är nödvändig för att förbättra balansräkningen", säger Danske Banks analytiker Lars Hevreng till Dagens industri.

 
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -