Betsson-rapporten: En sammanfattning

Börs Speloperatören Betssons intäkter och intäkter i det tredje kvartalet 2017 motsvarade inte riktigt marknadens förväntningar och aktien sjönk på Stockholmsbörsen.

Här följer en punktvis sammanfattning:

Intäkter höll inte riktigt måttet. Betssons omsättning summerades till 1.181 miljoner kronor i tredje kvartalet. Det var lite under väntade 1.218 miljoner, som var snittprognosen i SME Direkts sammanställning inför rapportsläppet.

Även bruttoresultat lite under. Bruttoresultatet låg på 859 miljoner kronor, även det aningen lägre än SME-konsensus på 878 miljoner. Sportboksmarginalen uppgick till 7,1 procent, en nedgång från 7,6 procent motsvarande kvartal 2016. Antalet aktiva kunder var 619.000 stycken per den sista september, att jämföra med 551.000 stycken vid utgången av kvartalet före.

10% plus i inledning fjärde kvartalet. Betssons dagliga intäkter i det fjärde kvartalet till och med den 17 oktober var 10 procent högre (och +7 procent organiskt) än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det fjärde kvartalet 2016, framgår av Betssons rapport.

Fjärde kvartalet är säsongsmässigt starkt och Betsson kommer att investera mer i marknadsföring för att kapitalisera på det förbättrade produkterbjudandet, skriver bolaget.

Vd inte nöjd med tillväxten. Betssons vd Pontus Lindwall är inte nöjd med den totala tillväxten i det tredje kvartalet, även om perioden avslutades bra, och bolaget har gjort förändringar för att förbättra resultatet, framgår av rapporten.

Ordföranden och tidigare vd:n Pontus Lindvall ersatte förre vd:n Ulrik Bengtsson som fick lämna bolaget med omedelbar verkan tidigare i höstas.

"Jag tog över som vd för Betsson i september och kan konstatera att produkterbjudandet nog aldrig varit bättre, men jag ser också att det finns utrymme för förbättringar i verksamheten och förändringar görs. Ett exempel är att marknadsföringen nu styrs per region i syfte att kunna dra nytta av strategin att driva flera varumärken och för att få bättre resultat av marknadsföringsinsatserna", skriver Pontus Lindwall.

Netplay inte enligt plan. Netplay, som köptes i april 2017, har inte utvecklats som planerat och bolagets har vidtagit åtgärder för att få verksamheten "tillbaka på rätt spår".

Ännu inget sökande efter ny vd. Pontus Lindwall har för avsikt att stanna kvar som vd ett tag.

"Min första prioritering på mitt nya jobb är inte att ta bort mig själv om jag säger så", säger spelchefen.

Bolaget har inte inlett någon sökprocess för ny vd och planerar inte att göra det på kortare sikt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -