Affärsvärldens nya köpråd

Börs Köp fönstertillverkaren Inwido, men sälj Gunnebo och Prime Living och vänta med Swedol. Det är råden i det senaste numret av Affärsvärlden.

"Inwido har pressats tillbaka av en svag halvårsrapport och oro kring byggkonjunkturen i Sverige. Övriga bolaget växer dock snabbt och värderingen är attraktiv", skriver tidningen om Inwido och sätter, baserat på ett p/e-tal om 13, en riktkurs på 120 kronor. Inwido stängde på 92:50 kronor på onsdagen.

Vad gäller Gunnebo - i tidningens rubrik kallat Gunnebom - konstaterar tidningen att säkerhetsbolaget inte gjort investerarna glada de tio senaste åren.

"En färsk vinstvarning är det senaste tecknet på att konglomeratet kan behöva styckas", heter det i säljanalysen.

Prime Living, som står bakom modulhus med svenska studenter som en av målgrupperna, betecknas av tidningen som ett "dyrt riskbygge".

"Svårförutsägbar svensk bostads- och byggpolitik kommer att avgöra om modulerna får stå kvar i det 20-talet år som redan ligger inbakat i Primes bokförda värden. För den som ändå gillar konceptet är bolagsriskerna många och aktien redan dyr", är tidningen slutsats vad gäller Prime Living.

Vänta-rådet i verktygs- och arbetsklädeshandlaren Swedol motiveras i första hand med den senaste tidens kraftiga kursuppgång och att det "kan vara riskabelt att försöka jaga de sista kronorna". Swedol har stigit med nästan 22 procent de tre senaste månaderna.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -