SHB: Pundproblem och kreditförluster i UK

Börs Handelsbankens brittiska verksamhets rörelseresultat minskade sekventiellt med 20 procent i det tredje kvartalet från 599 till 480 miljoner kronor.

Det var främst en "följd av högre kreditförluster", men berodde även på "försvagningen av det brittiska pundet", heter det i bankens delårsrapport.

SHB-koncernen redovisade kreditförluster om 217 miljoner kronor för det tredje kvartalet (186 i det andra kvartalet), mot förväntan om 374 miljoner kronor enligt Inquiry Financials konsensus.

"Den underliggande kreditkvaliteten var fortsatt stabil", heter det från banken.

Inom den brittiska verksamheten steg kreditförlusterna i det tredje kvartalet till 148 miljoner kronor (2 kv: 23) "till följd av reserveringar på ett enskilt engagemang".

Inom den brittiska verksamhetens räntenetto lyckades SHB under det tredje kvartalet neutralisera något lägre utlåningsmarginaler med något högre inlåningsmarginaler.

I Sverige ökade utlåningsmarginalerna räntenettot aningen under det tredje kvartalet jämfört med det andra kvartalet. Även inom den norska verksamheten bidrog högre utlåningsmarginaler positivt till räntenettot under kvartalet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -