Därför höjer Nordea Bonava

Börs Den svaga kursutvecklingen i bostadsutvecklaren Bonava erbjuder ett bra tillfälle att gå in i aktien enligt Nordea.

Nordea har höjt rekommendationen för Bonava till köp, från tidigare behåll, en förändring Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om tidigare på onsdagsmorgonen.

"Höjningen sker mot bakgrund av den senaste tidens svaga aktiekursutveckling till följd av ett negativt sentiment och försiktiga utsikter för Sverige och Norge. Detta kompenseras enligt oss av en förväntat stabil resultatutveckling i Tyskland framöver", motiverar Nordea höjning i sitt morgonbrev.

NCC-avknoppning Bonava har en omfattande verksamhet i Tyskland och finns i regionerna Berlin, Hamburg, Östersjön, Sachsen, Rhen-Ruhr, Köln/Bonn, Rhen-Main och Rhen-Neckar/Stuttgart.

Drygt 30 procent av bolagets omsättning kommer från den tyska verksamheten. Den svenska andelen ligger på cirka 40 procent och därefter kommer Finland med 11 procent.

"Vi argumenterar för att den svaga kursutvecklingen för Bonava har minskat risken jämfört med den svenska jämförelsegruppen (då vi estimerar att den svenska delen endast står för 32 procent av försäljningen och drygt 40 procent av ebit för 2018), vilket erbjuder ett bra köptillfälle i aktien", skriver Nordea i morgonbrevet.

Nordeas riktkurs ligger på 140 kronor. På onsdagen byter aktien ägare kring 121 kronor, motsvarande en uppgång med 1,7 procent för dagen. Aktien har gått ned med cirka 15 procent de tre senaste månaderna.

image

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -