Minusavkastning för Investor

Börs Investmentbolaget Investor redovisar en totalavkastning för det tredje kvartalet 2017 på -0,9 procent. Jämförelseindexet SIXRX steg samtidigt med 2 procent.

Substansvärdet per aktie vid periodens utgång var 439 kronor, mot 433 kronor vid utgången av det tredje kvartalet.

Det ger en substansrabatt på 9,2 procent per den 30 september, räknat på ett vägt genomsnitt av A- och B-aktien, jämfört med en rabatt på 7,1 procent i slutet av andra kvartalet.

Substansvärdet per aktie med marknadsvärderade onoterade innehav, som Investor introducerade i och med förrförra kvartalsrapporten, var 497 kronor, motsvarande en rabatt om drygt 19 procent. Det kan jämföras med 493 kronor och 18,4 procent vid halvårsskiftet.

Investors resultat efter skatt blev 5.373 miljoner kronor (30.772). Resultatet per aktie uppgick till 7:03 kronor (40:21).

Investor upplever i nuläget en stabil utveckling i världsekonomin, även om bilden skiljer sig åt mellan olika geografier och branscher.

Det skriver investmentbolagets vd Johan Forssell i tisdagens kvartalsrapport.

"En rad geopolitiska risker kvarstår och osäkerheten är stor över vilka effekter ett gradvis tillbaka-dragande av den mycket expansiva penningpolitiken kan komma att få", skriver han, och fortsätter:

"Givet denna osäkerhet är fortsatt fokus på att förbättra flexibiliteten och att förbereda sig för olika scenarier av största vikt för oss och för våra företag."

Investor fortsätter, konstaterar Johan Forssell också, att leta efter attraktiva investeringsmöjligheter, "men i denna marknad, kännetecknad av hård konkurrens om tillgångar, kommer vi att bibehålla vårt fokus och vår disciplin".

Investor kommer således att investera "när vi hittar rätt möjligheter till rätt pris".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -