Lägre resultat för Nilörngruppen

Börs Etikettsbolaget Nilörngruppen redovisar ett resultat efter skatt på 11,3 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2017 (12,9). Resultatet per aktie uppgick till 0:99 kronor (1:13).

Etikettbolaget Nilörngruppens vd Claes af Wetterstedt uttrycker viss besvikelse över bolagets siffror för det tredje kvartalet. Samtidigt hyser han förhoppningar om en stark avslutning på året.

"Vi ökar såväl orderingång och omsättning i kvartalet, men utvecklingen har dock varit något lägre än våra förväntningar och mina ambitioner. Glädjande är att våra marginaler är något högre i kvartalet", skriver han i tisdagens kvartalsrapport.

Bolagets rörelseresultat blev 16,6 miljoner kronor (17,4), exklusive kostnader om 1,3 miljoner för listbyte. Nettoomsättningen steg med 3 procent och uppgick till 149 miljoner kronor (145) samtidigt som orderingången uppgick till 176 miljoner kronor (170), en ökning med 4 procent.

"Jag bedömer att vi har goda möjligheter att avsluta året med ett starkt kvartal då vi har ett flertal spännande kundprojekt under utveckling", skriver Nilörns vd vidare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -