Bitcoinras, Jas-kamp och pensionskostnader

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

PENSIONSKOSTNADER. Migrationen kan fördubbla samhällets kostnader för pensionärer med låga inkomster, enligt en ny rapport från Pensionsmyndigheten. (DI)

ERSTA RASAR PÅ UPPHANDLING. Landstingets vilja att pressa priser vid upphandlingar från ideella Ersta sjukhus att rasa. De menar att upphandlingar görs till så låga priser att kvalitet inte kan säkerställas. (SvD)

ORO FÖR BITCOINRAS. Ekonomiprofessorn Panos Mouroukoutas varnar för att det kan fattas beslut vid kinesiska kommunistpartiets kongress som kan få bitcoinkursen att rasa. (SvD)

FLASKHALSHOT. Volvo har fortsatt att lida av stora överbelastningsproblem i det tredje kvartalet. Problemen har varit klart större än vad bolaget förutsåg vid halvårsrapporten i juli. (DI)

UTMANAR GRIPEN. Sydkorea är på väg att utveckla ett nytt stridssystem som kan bli en utmanare för Saab Gripen på den snabbväxande asiatiska marknaden. (SvD)

MANNSKLUBB. En genomgång av de 15 största börsbolagen visar att andelen kvinnor i valberedningarna är ytterst blygsam, endast 16 procent. (SvD)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -