Börsveckans nya köpråd

Börs Säkerhet och skola får köprekommendation i nya numret av Börsveckan.

Carnegie inleder bevakning av dataspelsbolaget Paradox Interactive med rekommendationen behåll och riktkursen 95 kronor. Det skriver Bloomberg News. Aktien handlades senast till kursen 92 kronor på First North.

Köp Academedia och G4S men avvakta med Securitas, Handicare, Verisec och Kappahl. Det råder Börsveckan i det nya numret.

Skolkoncernen Academedia är nu köpvärt, anser tidningen. Bolaget har en stark position i Norden och har sedan 2014 siktet inställt på utlandet. En ev/ebit-värdering om 12 är inte "jättelåg" men "lätt att motivera givet den operationella säkerheten".

Ovanpå detta finns givetvis frågan om vilken riskpremie man bör sätta på Academedia givet diskussionerna om vinster i välfärden", skriver Börsveckan som anser att privatiseringarna gått så långt att "de är svåra att vända". Aktieköpen av Rune Anderssons Mellby Gård ses vidare som en kvalitetsstämpel.

G4S erbjuder en lägre värdering och större lönsamhetspotential än Securitas. Köp den danskbrittiska säkerhetskoncernen före den svenska konkurrenten.

Avvakta även med det nyligen börsnoterade trapphissbolaget Handicare på grund av en hög värdering.

Värderingen av it-säkerhetsbolaget Verisec lämnar inget utrymme för bakslag, anser Börsveckan som råder avvakta.

Klädbolaget Kappahl fick en välförtjänt uppgång efter sitt fina bokslut, aktien ser nu fullvärderad ut så avvakta även här, råder Börsveckan.

I BV-portföljen byts Ework ut efter en stark utveckling. I stället tar it-konsulterna Avega och Acando plats som bägge "ståtar med höga utdelningar och relativt försiktiga värderingar".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -