Dagens nya aktierekar

Börs Nordea och Ericsson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Pareto Securities höjer rekommendationen för Aspire Global till köp från tidigare behåll. Riktkursen sänks något till 41 kronor, från 42. Det framgår av en analys.

Pareto Securities sänker riktkursen för Catena Media till 113 kronor från 118 kronor inför bolagets kvartalsrapport, men behåller rekommendationen köp.

"Samtidigt som vi är positiva till tolvmånaderscaset, pekar ledningens kommentarer efter Q2-rapporten på ett något långsammare tredje kvartal, och vi är därför något försiktiga inför rapporten", skriver Pareto i en analys.

Pareto noterar de mediaspekulationer om nyemission som följt den senaste tidens insiderförsäljningar av huvudägaren Optimizer Invest. Givet tidpunkten för insynsförsäljningarna i slutet av det tredje kvartalet räknar Pareto inte med några negativa nyheter i rapporten, heter det. Förvärv bör addera cirka 1,5-2 miljoner euro till tredje kvartalets försäljning men den långsammare sommarperioden kan ha påverkat kvartalet. Marginalerna kommer att hållas tillbaka av att Catena Media fortsätter att investera i kvalitativt redaktionellt innehåll - en strategi som Pareto gillar.

"Medan vi tror att det mest negativa sentimentet är inprisat, anser vi att tredje kvartalet inte kommer att bli något stort kvartal då intäktsmodellsskiftet bör visa sig under 2018. Men tecken på att intäktsmodellförändringen visar sig redan under under fjärde kvartalet i år och/eller första kvartalet nästa år bör återställa investerarnas förtroende", skriver Pareto.

Carnegie sänker sin rekommendation för Fagerhult till sälj från behåll. Det skriver Bloomberg News.

UBS sänker sin rekommendation för Nordea till neutral från köp. Riktkursen sänks till 110 från 117 kronor. Det skriver Reuters. Nordea stängde på 110:30 kronor på onsdagen.

UBS har sänkt norska DNB från köp till neutral och höjt Danske Bank från neutral till köp.

Barclays Capital sänker riktkursen för Ericsson till 46 kronor från 50 kronor. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 46:54 kronor på onsdagen.

Barclays Capital höjer riktkursen för Enquest till 2:45 kronor från 1:66 kronor. Rekommendationen undervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg. Aktien stängde på 2:73 i Stockholm på onsdagen.

Läs också: Affärsvärldens nya köpråd

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -