Affärsvärldens nya köpråd

Börs Köp Balder, Itab och Duroc men vänta med Troax, råder Affärsvärlden i veckans nummer.

UBS höjer sin rekommendation för Swedbank till köp från neutral. Det rapporterar Bloomberg First Word och det bekräftar banken för Nyhetsbyrån Direkt.

Fastighetsbolaget Balder får köpråd som en långsiktig sparaktie. I det korta perspektivet sätter tidningen en ettårig riktkurs till 280 kronor, 30 procent över onsdagens stängningskurs.

Även för butiksinredaren Itab blir rekommendationen köp och en riktkurs om 81 kronor anges. Det svarar för drygt 25 procent i kurspotential för aktien som handlades över 80-kronorsnivån i början av 2017.

Industrikonglomeratet Durocs aktie har sannolikt mer att ge, köp med sikte på 35 kronor ur ettårigt perspektiv. Tidningen finner således kring 30 procents kurspotential även i denna aktie.

Robotstängselbolaget Troax multiplar är däremot väl uppskruvade eftersom aktiemarknaden har bortsett från det cykliska inslaget i verksamheten. Vänta på nuvarande nivå.

"Det räcker med en rapportbesvikelse eller rejäl sättning på aktiemarknaden där tillväxtmultiplarna generellt skruvas ner för att Troax kan falla ganska mycket från nuvarande nivå. Det är värt att vänta in ett bättre ingångsläge det närmaste året", skriver Affärsvärlden.

Tidningen gör även ett par förändringar i sin portfölj och tar in Eastnine, tidigare East Capital Explorer, och danska IC Group.

Läs också: Dagens nya aktierekar

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -