Heta listan: Halvledarrevolution!

Heta Listan Halvledarbolagen leder vår tids industriella revolution, de tillverkar en av de viktigaste beståndsdelarna i chip och kretskort. Veckans kandidat är en asiatisk storspelare i sektorn.

Det har skett små förändringar på listan under veckans om varit. Mest utmärkande är att Ework-aktien svängde till och då slog i stop loss-nivån 101,00 kronor. Det innebär att aktien per automatik lämnat listan och resultatet blev plus-minus-noll. I skrivande stund har dock aktien återhämtat sig och handlas på styvt 109 kronor igen.

F-Secure har istället stigit med drygt 3,5 procent. Trots den inledande stiltjen i aktien har affärsförslaget nu utvecklats till en god placering, ibland krävs bara lite tålamod. För att säkra upp höjer vi stop loss-nivån till 4,20 euro.

Ny på Heta Listan är försvarskoncernen General Dynamics som kvalade in ganska direkt efter att förslaget presenterats förra onsdagen. Aktien har stigit knappt 1 procent.

Uppgången på Stockholmsbörsen har gjort halt nära årets tidigare rekordnivåer. Utvecklingen är nu mer avvaktande. Snart drar rapportsäsongen igång och då lär det bli mer liv i luckan. Positivt eller negativt återstår att se.

Här är veckans kandidat:

Taiwan Semiconductors

Trigger 39,00. Målkurs 49,00. Stop loss 37,00.

Taiwan Semiconductors (TSM) tillverkar halvledare, en viktig beståndsdel i mikrochips och kretskort. Halvledarna fungerar utmärkt för att skicka binär data vilket får digitala system att fungera. All känd information talar för att digitalisering och det ökade behovet av halvledare är en trend som kommer att hålla i sig.

Bolaget grundades 1979 och drivs fortfarande av grundaren Arthur Wang. TSM var från början en lokal aktör som vuxit till ett globalt bolag. Aktien handlas på börsen i Taiwan, men också på New York Stock Exchange. Där köper svenska investerare enklast in sig.

TSM är ett av de fyra största teknologibolagen i Asien med ett marknadsvärde på 177 miljarder dollar, motsvarande storleken av åtta stycken Ericsson.

Många av dessa teknikbolag är rejält haussade, flera av goda anledningar, men med redigt höga värderingar som följd. Detta gäller emellertid inte för Taiwan Semiconductors. På prognosen för 2018 handlas bolaget till p/e 16, vilket inte är överdrivet givet förväntad vinsttillväxt. Den uppgår till ungefär 13 procent årligen när vi tittar framåt närmaste åren, enligt Facset.

Köp aktien om den stiger över 39,00 dollar och sätt stopp vid 37,00 dollar jämt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -