Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Börsen är tekniskt positiv och Investtechs analyser visar på två aktier med köpsignaler. Och en aktie med sälj.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång. Årets tredje rapportperiod närmar sig och indexet har närmat sig motstånd strax under 600 punkter, där kursen vände nedåt i samband med föregående rapportperiod. Det återstår att se hur markanden reagerar på rapporterna, men i dagsläget indikeras generell optimism framförallt bland kortsiktiga investerare.

Högt RSI indikerar att momentum är positivt – många investerare är på väg in på börsen och dessa kan fortsätta att pressa upp kursen på kort sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt under de senaste veckorna och ligger på 65 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 51 punkter, vilket indikerar att det råder övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 63 procent och köpandelen för det senaste året är 69 procent, enligt Investtechs Insiderbarometer

I mitten av oktober inleds däremot en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt. 

 

ÅF ligger i en stigande trend, och har nyligen brutit igenom det tidigare motståndet på 189 kronor. Vidare uppgång indikeras. Aktien har inget motstånd över dagens kurs, och vid reaktioner tillbaka finns det stöd på 189 kronor och 180 kronor. Bra samstämmighet mellan kurstoppar och volymtoppar, och mellan kursbottnar och volymbottnar förstärker den positiva trendbilden. Aktien är också svagt positiv i insiderhandel efter att insiders köpte aktier i augusti.

Bolagets kvartalsrapport presenteras den 23 oktober.

Investtechs rekommendation: Köp

 

Diös Fastigheter ligger i en stigande trendkanal på medellångsikt. Stigande trender indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckliing och att köpintresset bland investerna ökar.

Aktien har brutit igenom ett tidigare motstånd vid 51,50 kronor. Detta är en köpsignal. Vid reaktioner nedåt finns det stöd på denna nivå och vid 49 kronor på längre sikt. Aktien har inget mostånd över dagens kursnivå.

Positiv volymbalans och ett högt momemtum stärker aktien på kort sikt och indikerar aktiva köpare och passiva säljare. Detta stärker aktien.

Tre insiders köpte aktier i augusti, och aktien är positiv baserat på insiderhandeln.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Cloetta B ligger i en fallande trendkanal och en vidare nedgång inom kanalen signaleras. Aktien har de senaste dagarna reagerat ned efter att ha testat motståndsnivån vid 27,80 kronor. Det finns visst stöd på kort sikt vid 26,10 kronor, och ett eventuellt brott ned genom denna nivå utlöser en säljsignal.

Negativ volymbalans bekräftar den negativa trendriktningen och visar aktiva säljare och passiva köpare bland investerarna. Aktier är dessutom negativ på insiderhandeln efter att flera nyckelpersoner i bolaget sålt aktier i augusti och september.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.           

Fredrik Tyvand, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -