Heta listan går på hett försvar

Heta Listan Tyvärr spås goda tider för amerikanska försvarsindustrin då mer budgetpengar ska spenderas på krigsmateriel. En av vinnarna på utvecklingen är veckans kandidat.

Efter tolv plus-dagar i följd tappar Stockholmsbörsen marginellt höjd under onsdagsmorgonen. Det goda humöret senaste veckorna har gjort gott för utvecklingen på vår lista. Förra veckan lyfte vi upp Victoria Park som kandidat och aktien har stigit 4 procent över vår trigger sedan dess.

F-Secure har äntligen vaknat ur sin dvala. Senaste veckan har aktien stigit med 4 procent. Även Ework har tågat på, vår avkastning i aktien uppgår nu till sju procent. För att säkra upp mot förlust flyttar vi upp stop lossen till 101,00 kronor.

Uppgången som varit på Stockholmsbörsen de senaste två veckorna är lite skrämmande, då resan mot årets tidigare toppnivåer har gått fort, även om stigningarna dag för dag varit relativt små. Tekniskt sett är börsen överköpt, vilket innebär att sannolikheten för bakslag ökat.

Här är veckans kandidat:

General Dynamics

Trigger 211,00. Målkurs 243,00. Stop loss 200,00.

Amerikanska försvarsaktier har varit i ropet det senaste året och veckans kandidat har överträffat S&P 500-index det senaste fyra åren. General Dynamics har en bred produktportfölj som innefattar diverse militärfordon, atomubåtar, stridskepp och jetplanet Glufstream.

I slutet på september röstade senaten igenom en ny försvarsbudget på 700 miljarder dollar, vilket till och med var mer än president Trump bett om. USA är med på god väg att spendera lika mycket på militären som under det värsta krigstiderna i Irak och Afghanistan.

Budgetökningen sammanfaller med det upptrappningen av det spända läget mellan USA och Nordkorea. Men det är inte bara USA som vill utöka sin militära kapacitet. Trenden spiller över på Europa och framförallt medlemsländerna i Nato. Vinnare på dessa trender står leverantörerna av diverse krigsmateriel.

General Dynamics är en storspelare. Bolaget omsätter årligen nästan 32 000 miljoner dollar och den siffran väntas växa med närmare 9 procent i snitt årligen fram till 2020. Även vinsterna väntas stiga med 9 procent i snitt per år under samma tidsperiod.

Aktien är dock inte billig. P/e 21,5 på årets vinstestimat, enligt Factset. Men p/e 16,5 på 2020.

Köp aktien om den stiger över 211,00 dollar och sätt stopp vid 200,00 dollar jämt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -