Köpsignaler och varningar

Teknisk analys Börsen är tekniskt positiv och Investtechs analyser visar på såväl aktier med köpsignaler som med säljsignaler.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt uppgång. Årets tredje rapportperiod närmar sig och indexet har närmat sig motstånd strax under 600 punkter, där kursen vände nedåt i samband med föregående rapportperiod. Det återstår att se hur markanden reagerar på rapporterna, men i dagsläget indikeras generell optimism framförallt bland kortsiktiga investerare.

Högt RSI indikerar att momentum är positivt – många investerare är på väg in på börsen och dessa kan fortsätta att pressa upp kursen på kort sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt under de senaste veckorna och ligger på 65 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 51 punkter, vilket indikerar att det råder övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder jämvikt av optimister och pessimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 63 procent och köpandelen för det senaste året är 69 procent, enligt Investtechs Insiderbarometer

I mitten av oktober inleds däremot en längre uppgångsperiod som varar till och med slutet av maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Starbreeze AB ser. B handlades uppåt under aktiens första dag på Stockholmsbörsens huvudlista. Uppgången skedde på hög volym vilket indikerar ökande optimism bland framförallt kortsiktiga investerare.

Kursen är emellertid kvar i en fallande trendkanal och den långsiktiga volymbalansen är negativ. Det finns flera motstånd över dagens nivå vilket kan begränsa nedsidan och uppgågen kan ge möjligheter till bättre utgångskurser.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Opus Group är enligt Investtechs Aktieval en av de mest negativa aktierna just nu, bland de 30 % mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen.

Kursen ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar fortsatt svag utveckling enligt Investtechs forskning. Negativ volymbalans stärker den fallande trendkanalen och indikerar att osäkeheten tilltar bland framförallt kortsiktiga investerare.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Tobii AB har brutit taket i en fallande trendkanal och därefter utlöst en köpsignal från en dubbelbotten-formation som indikerar att optimismen ökar och att aktien inleder ett trendomslag.

Kursen klarade marginellt att bryta motståndet från en tidigare topp vid 52,50 kronor. Den efterföljande reaktionen ned skedde på avtagande volym vilket indikerar att säljarna är passiva och nedgången ger därför möjligheter till bättre ingångskurser.

Bolaget redovisar sin delårsrapport för det tredje kvartalen den 26 oktober vilket kan påverka den tekniska bilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.                                                                                                                

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -