Heta listan laddar för kursutbrott

Heta Listan En tidigare favorit slopas från listan. Istället öppnas dörren för en fastighetsförädlare, vars aktie står inför ett möjligt kursutbrott.

Låt oss först avhandla förra veckans affärsförslag, Indutrade. Förvärvsmaskinen kvalade direkt in på listan och har därefter stigit med ytterligare 3 procent.

Danska Chr Hansen har efter ett par veckor på listan tappat farten. Tidigare justerade vi upp vår stop loss-nivå i aktien för att säkra en vinst. Som högst steg den till 570 kronor, 10 procent över vår ingångsnivå. Vi lämnar nu aktien med en bokförd vinst på 4 procent.

Det krävs fortsatt tålamod med finska F-Secure. Aktien står och stampar, men vi väljer att ge aktien ytterligare en vecka på listan för att se vad som händer.  

Ser vi till Stockholmsbörsens utveckling (OMXS30) har index stigit förbi 1 600-nivån, där vi hade extra bevakning för en eventuell negativ vändning. Börshumöret är gott och sannolikt är det tidigare toppnivåerna från i år, kring 1 660, nästa anhalt. 

Här är veckans kandidat:

 

Victoria Park B

Trigger 30,00. Målkurs 35,00. Stop loss 28,50.

Fastighetsbolagen är åter i ropet. Det efter en tuff höst i fjol. Victoria Park som investerar och renoverar i miljonprogrammen närmar sig till och med nya rekordnivåer.

Affärsmodellen är enkel. Lägenhetsbeståndet renoveras och på så viss kan hyrorna höjas, ibland så mycket som 30-50 procent per kvadratmeter. Högre hyresintäkter ger bättre driftnetto, och framförallt kan fastighetsvärdena skrivas upp.

Förutsättningarna för fastighetsbolagen kan inte bli mycket bättre, vilket delar av marknaden tolkat som negativt. Men än täljer bolagen guld med smörkniv.

Trenden i aktien är stigande och Heta Listan bevakar ett utbrott över 30-kronorsnivån för köp. Sätt stopp vid 28,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -