Ränteavdrag, Gardell-stöd och Telia-risken

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep

HAMNKONFLIKT HOTAR SVERIGE. Hamnkonflikten i Göteborgs hamn hotar Sveriges ekonomi och nu krävs lagändringar, skriver Jonas Ransgård oppositionsledare (M) i Göteborg. (DI Debatt)

SÄMRE FÖRETAGSKLIMAT I STORSTÄDER. Företagsklimatet i flera av Sveriges folkrikaste städer har försämrats kraftigt. (DI)

RÄNTEAVDRAG. Sverigedemokraterna vill nästa år inleda en nedtrappning av ränteavdragen för bostadslån. För att kompensera hushållen föreslår partiet, i den kommande skuggbudgeten, också sänkta inkomstskatter med 20 miljarder kronor. (Ekot)

HOT MOT ENIRO. Två konkurrenter till Eniro har köpt preferensaktier i bolaget och de kan därmed se till att det svenska sök- och katalogbolagets räddningsplan inte går i lås. Konkurrenterna kräver att de får köpa Eniros verksamheter i i Finland och Norge. (DI)

GARDELL FÅR STÖD. Christer Gardells linje i Volvo vinner stöd då flera av bolagets storägare tror att en avknoppning av Volvo CE och Penta är rätt väg framåt. (DI)

FORTSATT RISK FÖR TELIA. Trots uppgörelsen har Telia inte köpt sig fri från risken att amerikanska myndigheter öppnar en ny utredning mot bolaget. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -