DI: Konkurrenthot mot Eniro-räddning

Börs Två konkurrenter till Eniro har köpt preferensaktier i bolaget och de kan därmed se till att det svenska sök- och katalogbolagets räddningsplan inte går i lås.

Det rapporterar Dagens Industri på tisdagen.

Eniros räddningsplan är villkorad av bland annat att ägare motsvarande 95 procent av de utestående preferensaktierna godkänner att dessa omvandlas till stamaktier. Den 11 september meddelande Eniro att 74 procent av preferensaktieägarna sagt ja till räddningsplanen.

På tisdagen skriver Dagens Industri att European Directories Group, EDSA, samt norska Opplysningen 1881 har köpt tillräckligt många preferensaktier för att stjälpa räddningsplanen.

Enligt Eniros styrelseordförande Björn Björnsson har de två konkurrenterna framfört "indirekta krav" till styrelsen. I utbyte mot att inte blockera räddningsplanen vill de två konkurrenterna få köpa Eniros verksamhet i Finland respektive Norge.

"Det är inte tal om att styrelsen ska sälja de här tillgångarna under indirekta hot. Jag hoppas att de tar sitt förnuft till fånga, för om de inte gör det så blir det företagsrekonstruktion", säger Björn Björnsson till DI.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -