Aktierna med köp- och säljsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys har hittat köpsignaler i en svensk jätte. En annan folkaktie får däremot säljsignaler.

AstraZeneca ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar stadigt. Enligt Investtechs forskning fortsätter aktier i stigande trendkanaler i en positiv utveckling, bättre än genomsnittlig börsutveckling.

RSI har brutit över 70 vilket indikerar att momentum är positivt, alltså att många investerare är på väg in i aktien och dessa kan fortsätta att driva upp kursen.

Positiv volymbalans stärker den stigande trendkanalen på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Kursutvecklingen i Com Hem Holding skvallrar om att Investerare är osäkra kring bolagets kommande ekonomiska utveckling. Kursen har vid flera tillfällen utmanat toppar vid cirka 120–121 kronor och bottnar ned mot cirka 114 kronor men inga klara utbrott har skett. I detta läge krävs ofta en större nyhet för att få tillräckligt många investerare att falla över till den positiva eller negativa investerarskaran. Ett utbrott kan ge stora reaktioner på kort sikt vilket kan vara gynnsamt för de investerare som är beredda att handla.

En slutkurs under 114 kronor, helst i kombination med hög volym, kommer i första skedet öppna upp för fortsatt nedgång till cirka 102 kronor. På uppsidan finns inga klara referensnivåer från tidigare toppar, men en slutkurs över 121 kronor kommer ge en möjlighet att aktien skall fortsätta i en positiv trendriktning.

Investtechs rekommendation: Neutral.

 

Investtechs algoritmer har identifierat en kortsiktigt stigande trendkanal i Telia-aktien som indikerar att optimismen tilltar bland kortsiktiga investerare.

Kursen har närmat sig tidigare toppar vid cirka 38,50-39,00 kronor – här har många investerare tidigare ansett att aktien varit dyr – och dessa kursnivåer ser fortsatt ut att oroa långsiktiga investerare då det senaste kursfallet skett på hög volym. Motstånd från topparna kan därmed fortsätta att begränsa uppsidan och trots en indikerad övervikt av positiva investerare på kort sikt bör vi se en slutkurs över toppen vid cirka 40 kronor innan aktien utlöser en köpsignal.

Investtechs rekommendation: Svag sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -