The Marketing Group bötfälls

Börs Disciplinnämnden vid Nasdaq Stockholm har beslutat att det First North-listade reklambyråkonglomeratet The Marketing Group ska betala vite på närmare 0,6 miljoner kronor.

Böterna motsvarar två årsavgifter, för brott mot regelboken vid flera tillfällen under 2016 och 2017.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Mellan den 18-25 juli 2016 noterade börsen en märkbar ökning av bolagets aktiekurs. Enligt Disciplinnämnden fullföljde bolaget inte sin skyldighet att omedelbart informera börsen och bolagets Certified Adviser om omständigheter som skulle kunna nödvändiggöra ett handelsstopp.

Ett annat fall handlar om "mycket olämpliga och vilseledande" uttalanden som gjordes av The Marketing Groups arbetande styrelseordförande.

"Att ett noterat bolags styrelseordförande inte hörsammar Börsens och Bolagets Certfied Advisers uppmaning att sluta med dylika tweetar får anses skada allmänhetens förtroende för Börsen, Nasdaq First North och värdepappers- marknaden i allmänhet", heter det.

Vid ett tredje tillfälle, i januari 2017, beslutade The Marketing Group att avbryta tre tidigare offentliggjorda förvärv, vilket utgjorde insiderinformation och därför skulle offentliggöras så snart som möjligt. Pressmeddelandet som offentliggjordes 22 timmar efter beslutet kan inte anses inrymmas i begreppet "så snart som möjligt", anser Disciplinnämnden.

Styrelsen i The Marketing Group uppger sig fullt ut acceptera Disciplinnämndens slutsatser och att regelbrotten ägde rum.

"Regelbrotten i Disciplinnämndens beslut skedde innan den nuvarande styrelsen utseddes och sedan dess har system, procedurer och kontroller införts för att säkerställa, så långt det är möjligt, att inga ytterligare regelbrott kommer att äga rum", uppger styrelsen i ett pressmeddelande.

Bolaget uppger ha möjlighet att kräva in bötesbeloppet av ansvariga individer och kommer att vidta alla rimliga steg för att säkerställa att kostnaden återfås så snart som möjligt, heter det.

Nu när denna period med internt fokus är slutförd kommer styrelsen att fokusera på att accelerera hållbar tillväxt, är budskapet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -