Mycronic: Orderingång bakom höjning

Börs Carnegies upprepade köprekommendation och höjda riktkurs till 125 kronor, från tidigare 115, är en följd av den starka orderingången hittills under det tredje kvartalet.

Det framgår av banken analysuppdatering.

Carnegie räknar med att orderingången förblir solid och leder till starka kvartalsresultat. Segmentet för avancerade mönsterritare fortsätter att drivas av så kallade AMOLED-skärmar (Active Matrix OLED, det vill säga organisk lysdiod som styrs av en aktiv matris).

Assembly-segmentet är enligt Carnegie också i en positiv trend, tack vare nya produktlanseringar och expansion in i system för montering av kameramoduler.

Mycronic har fått order på mönsterritare till ett totalvärde av cirka 1,4 miljarder kronor under tredje kvartalet och Assembly Solutions har också bokat två stora order för ett flertal produkter. Allt detta betyder att visibiliteten har ökat signifikant, och enligt Carnegie är det alltmer troligt att Mycronic höjer sin försäljningsprognos för 2017 från 2,8 till omkring 3,0 miljarder kronor.

Carnegie har höjt sin prognos för 2018 års rörelseresultat med 23 procent på grund av Prexision 10-ordern. Priset på ett system är cirka 30 miljoner dollar och bruttomarginalen bör enligt Carnegie ligga omkring 85 procent.

Mycronic har uppgett att 2018 nu är fullbokat och att nya mönsterritarorder kommer att levereras under 2019. Vad gäller Assembly Solutions räknar banken med att försäljningen växer med 62 procent under tredje kvartalet i år, varav 50 procent härrör från förvärv. Carnegie noterar dock att deras estimat kan vara "alltför konservativa".

Bolaget handlas enligt Carnegie till relativt anspråkslösa multiplar, inte minst givet den förbättrade visibiliteten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -