Dagens nya aktierekar

Börs Fingerprint Cards och Ericsson finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för H&M till 230 kronor från 220 kronor. Rekommendationen öka upprepas. Det framgår av en analysuppdatering inför klädbolagets rapport den 28 september. H&M-aktien handlas strax under 218 kronor på torsdagen.

Jefferies International höjer riktkursen för Autoliv till 145 dollar från 125 dollar. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av Bloomberg. Den nya riktkursen motsvarar cirka 1.160 kronor. På torsdagen handlas aktien kring 979:50 kronor i Stockholm.

Societe Generale sänker riktkursen för Ericsson till 46 kronor från 56 kronor. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys. Ericsson handlas kring 44 kronor på torsdagen.

Carnegie sänker sin rekommendation för Ericsson till sälj från behåll. Riktkursen sänks till 39 från 53 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Läs också Carnegie: Risk för Ericsson-emission

Carnegie har sänkt sin riktkurs för Fingerprint Cards till 16 från 22 kronor och upprepar sin säljrekommendation. Det framgår av en analys publicerad strax efter börsens stängning på onsdagen, då Fingerprint stängde på kursen 23:55 kronor, vilket var en uppgång med 3,6 procent för dagen.

Vinsten per aktie 2019 estimeras till 1:10 kronor, mot 1:60 i analyshusets förra bedömning.

"Snabb marknadsandelsförlust, priserosion och bruttomarginalpress kombineras med alltjämt höga förväntningar, vilket får oss att tro att FPC ännu inte har sett botten", skriver Carnegie, och fortsätter:

"Vidare bådar nya smartphonetrender inte gott för bolagets konkurrenskraft, och nya vertikaler skapas inte tillräckligt snabbt."

Läs fler dagsaktuella aktieråd här:

Affärsvärldens tre köpråd

Aktiespararens köp- och säljråd

Redeye: "Helt fel" om Fingerprint

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -