UBS: Fingerprint-riskerna kvarstår

Börs UBS tror att riskerna i Fingerprint Cards kvarstår både på kort sikt och på medellång sikt, trots en rad av negativa förhandsbesked från bolaget.

Det framgår av en analys från UBS daterad på onsdagen. Som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare har UBS sänkt riktkursen för Fingerprint till 21 kronor (30) och kvarstår med säljrekommendationen.

På kort sikt är den stora frågan hur det fjärde kvartalet kommer att se ut. UBS räknar med en normalisering under årets sista kvartal med en volymökning på 13 procent fjärde kvartalet, jämfört med det tredje kvartalet (efter en 40-procentig sekventiell volymökning tredje kvartalet).

"Det motverkas dock av fortsatt prispress och negativa valutaeffekter", skriver UBS.

I analysen lyfter banken också fram en fortsatt risk för att en lageruppbyggnad i leveranskedjan ger effekter som håller i sig in i det första kvartalet 2018.

UBS påpekar också att även om Apples 3D-scanning inte hotar fingersensormarknaden nästa år ökar det riskerna på sikt och det kan försena användandet av iris-scanner. Samtidigt ifrågasätter UBS om Fingerprint Cards kommer att kunna ha en konkurrenskraftig in-display-lösning i tid.

UBS har sänkt sina estimat för Fingerprint Cards vinst per aktie med 41 procent för 2017, med 48 procent respektive 35 procent för åren 2018 och 2019.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -