Skatter, korruption och Ericsson-trubbel

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep

SÄNKT SKATTETRYCK. Regeringen sänker skatterna med mer än 3 miljarder kronor netto i höstens budget. LO hyllar fördelningsprofilen medan Svenskt näringsliv talar om ett omvänt jobbskatteavdrag för personer som inte arbetar. (DI)

FI-NORDEA. Finansinspektionen kommer att arbeta för att Nordeas kapitalkrav kommer att vara lika höga som i dag, även efter en flytt till Finland, enligt FI-chefen Erik Thedéen. (DI)

EXTREMT FARLIG. Orkanen Maria har utvecklats till en "extremt farlig" kategori 5-orkan på sin väg mot den karibiska ön Dominica. Ytterligare styrka väntas det kommande dygnet, enligt USA:s National Hurricane Center. (SR-Ekot)

RONNIE OCH JANNE KVAR I SLUTSTRIDEN. Ordförandejakten i Ericsson närmar sig ett avgörande. Autolivs vd och styrelseordförande Jan Carlson kan få uppdraget om han vill och har tid. Det andra alternativet är Ronnie Leten. (DI)

TOPPCHEFER PÅ ERICSSON DRAS IN I KORRUPTIONSHÄRVA. Ett antal toppchefer i Ericssons dras allt djupare in i den granskning kring misstänkt korruption i bolaget som amerikanska finansinspektionen SEC arbetar med. Flera av dem ingår i vd Börje Ekholms ledningsgrupp. (SvD Näringsliv)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -