Hansa Medical: SEB ser kurstriggers

Börs SEB ser flera närliggande kurstriggers för Hansa Medical-aktien. Det framgår av en analys från SEB där banken höjer riktkursen till 300 kronor från tidigare 250 kronor med en upprepad köprekommendation.

Den pågående Highdes-studien med läkemedelskandidaten Ides, för inaktivering av antikroppar inför en njurtransplantation, väntas enligt SEB komma med interimsresultat under det fjärde kvartalet och kan möjligen sammanfalla med Hansa Medicals kapitalmarknadsdagar den 3 och 4 oktober.

Ides skulle kunna få ett godkännande under andra halvåret 2018, enligt SEB, som även uppger att läkemedelskandidaten kan få en klassning som genombrottsstatus av den amerikanska hälsovårdsmyndigheten FDA mot slutet av året.

Den befintliga kassan hos Hansa Medical väntas räcka till mitten av 2018. SEB bedömer att Hansa Medical kommer att genomföra en kapitalanskaffning i storleksordningen 200-300 miljoner kronor runt slutet av året för att finansiera ytterligare studier och marknadsföringskostnader.

Bankens riktkurshöjning från 250 till 300 kronor stöds av ett förväntat behandlingspris på 50.000 dollar från tidigare bedömning om 32.500 dollar. Vidare ser banken ytterligare potential i organtransplantation förutom av njure samt benmärgstransplantation.

Hansa Medical pekas ut som en uppenbar uppköpskandidat av andra bolag i sektorn.

Värderingen i den nya riktkursen grundar SEB på en nettovärdering per indikationsområde om 298 kronor per aktie, en värdering på 353 kronor per aktie med stöd av diskonterade vinstmultiplar och 339 kronor per aktie utifrån en diskonterad kassaflödesvärdering.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -