Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsen är positiv och Investtech har hittat två aktier med köpsignaler. Ett skogsbolag får dock säljråd.

OMX Stockholm PI har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt. Det finns stöd vid 560 punkter och motstånd vid 596 punkter vilket indikerar att uppsidan är stor från dagens nivå.

Positiv volymbalans och stigande RSI-kurva är kortsiktiga styrketecken.

Investtechs kortsiktiga hausseindex har stigit kraftigt senaste veckorna och ligger på 54 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 45 punkter, vilket indikerar att det råder en svag övervikt av optimister bland kortsiktiga investerare, medan det råder en övervikt av pessimister bland långsiktiga investerare.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 77 procent och köpandelen för det senaste året är 70 procent, enligt Investtechs Insiderbarometer

Stockholmsbörsen befinner sig i en statistiskt svag period, där september har haft en genomsnittlig nedgång på 1,8 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Indutrade ligger i stigande trendkanaler på medellång och lång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar stadigt. Fortsatt positiv utveckling indikeras och aktien har dessutom utlöst en köpsignal från en inverterad huvudskuldra-formation på lång sikt.

RSI visar en stigande trend och volymbalansen är positiv. Det indikerar att fler och fler investerare är på väg in i aktien och dessa kan mycket väl fortsätta ett pressa upp kursen.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Mycronic AB har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal. Det signalerar i första skedet en utveckling i linje med index.

Uppgången skedde på hög volym vilket indikerar många investerare är på väg in i aktien och kan fortsätta att driva upp kursen. Även volymbalansen är starkt positiv vilket innebär att kursen normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym.

RSI har brutit över 70 vilket historiskt varit en signal om fortsatt uppgång.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

BillerudKorsnäs har brutit en fallande trendkanal på medellång sikt vilket är en signal om en svagare nedgångstakt. Det finns däremot motstånd strax över dagens kurs, vid 137 kronor vilket indikerar att det kan finnas många investerare som anser att aktien är dyr på dessa nivåer.

Insiderhandeln är maximalt negativ efter att flera försäljningar rapporterats under den senaste tiden. Det indikerar att dessa tror på fortsatt svag utveckling baserat på fundamentala orsaker.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -