Till börsen, från Kina, i lägenheten

Nyheter i korthet Här är morgontidningarnas nyheter i ett svep.

TIDSFRIST FÖR HULTQVIST. SD kommer på onsdagen lämna in en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist, men de borgerliga partierna avvaktar i frågan. (DN)

FLYKTINGSTOPP. Trumpadministrationen överväger att ta in rekordfå flyktingar nästa år. Samtidigt har Högsta domstolen slagit fast att administrationen får fortsätta med delar av det omstridda inreseförbudet. (Ekot)

BÖRSTILLSKOTT? Tritonägda golvtillverkaren Kährs siktar på en börsnotering före årsskiftet. Därutöver är biofarmabolaget Bioarctic nära en listning och har anlitat Carnegie som rådgivare. (DI)

KINAFOKUS. Tunga länder inom EU vill begränsa kinesiska investeringar i unionen, men Sveriges regering är emot och oroar sig för att gå miste om viktiga investeringar. (DN)

AVGIFTSDRIBBEL. Boverket varnar för lagbrott när små lägenheter får betydligt dyrare avgifter i förhållande till yta än stora paradvåningar för att kunna säja de tjusiga lägenheterna dyrt. Bonava anges vara en aktörerna som avgift-diskriminerar. (SvD)

BOSTADSMARKNADSNORMALISERING. JM:s vd Johan Skoglund bedömer att bostadsmarknaden håller på att normaliseras från tidigare väldigt starka läge. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -