Heta Listan: Trenden i konsultmäklaren lockar

Heta Listan Det har blivit dags för en dansk vinsthemtagning. Veckans nya kandidat är en väl omtyckt konsultmäklare.

Bang & Olufsen har närmat sig vår målkurs med stormsteg senaste veckorna. Och efter den snabba stigningen väljer vi att nu ta hem vinsten. Resultatet blev en avkastning på knappt 14 procent.  

Förra veckans kandidat, finska it-säkerhetsbolaget F-Secure, har kvalat in på listan och handlas vid vår ingångsnivå. I övrigt är kursförändringarna små på listan.

Vi tar en titt på förutsättningarna på Stockholmsbörsen. Det beryktade dödskorset i alla ära, men index har satt en botten kring 1 520 och i skrivande stund står index i 1 575. Den positiva vändning vi förväntade har spelat ut, vilket bådar gott i det korta perspektivet.

Men det utesluter inte att uppgången vi sett från indexnivån 1520 bara är en rekyl i början på en större nedåttrend. Synen beror helt på tidshorisont och generell marknadssyn. En viktig nivå på uppsidan är 1 600 för OMXS30. En negativ vändning däromkring innebär att Heta listan skulle överväga att dra hårdare i handbromsen igen. Men grundscenariot är stigande börskurser under hösten.

Här är veckans kandidat:

Ework

Trigger 101,00. Målkurs 120,00. Stop loss 96,50.

Ework är konsultmäklaren som tagit marknadsandelar från klassiska konsultbolag. Tillväxttakten under 2017 imponerar och bolaget har långsiktiga planer att fortsatt växa omsättningen i snabb takt. Tillväxtresan har pågått under flera år och de senaste fyra åren har omsättningen stigit med 24 procent i snitt per år.

Bolaget är också väl omtyckt och mycket omskrivet i finansmedia, tidigare har aktien figurerat bland annat på Placeras lista över tio köpvärda aktier. En anledning till populariteten är den goda direktavkastningen, som historiskt legat närmare 6 procent per år.

Aktien är inte billig längre, på årets förväntade vinst värderas bolaget till p/e 20, vilket sjunker till p/e 16 på nästa år. Så fundamentalt sett är prislappen på bolaget redan rimlig. Men den stigande trenden är intakt och den marknadsaktörerna ser inte ut att vara beredda att rata aktien bara därför.

Köp aktien om den stiger över 101,00 kronor och sätt stopp vid 96,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -