Börsen strax under noll

Börsen Stockholmsbörsen handlades fram till onsdagseftermiddagen till marginellt lägre kurser. De stora europeiska handelsplatserna gjorde inte heller något större väsen av sig.

Vid 13.30-tiden hade storbolagsindexet OMXS30 backat med 0,1 procent till nivån 1.578. Omsättningen på Stockholmsbörsen nådde då 5,7 miljarder kronor.

Apples flaggskeppsmobil Iphone X kommer att använda sig av ansiktsigenkänning i stället för fingeravtrycksläsare.

Apple, som är en stor trendsättare i mobiltelefonindustrin, skulle med sitt val av identifikationslösning kunna ge huvudbry för Fingerprint Cards aktieägare. Detta var något som biometribolagets vd tonade ned.

"Apples lansering var fin och Apple kommer att påverka industrin. Det här ökar användningen av biometriska lösningar och ju mer det görs inom biometri, desto lyckligare gör det oss. Det är den vägen som vi har trott på med multimodalitet, där flera olika identifieringsmetoder tar plats", sade Fingerprint Cards vd Christian Fredrikson till Nyhetsbyrån Direkt.

Fingerprint-aktien tappade något.

Autoliv kommer enligt Nordeas bedömning att presentera ett nytt försäljningsmål på 14 miljarder dollar exklusive förvärv vid 2021 vid torsdagens kapitalmarknadsdag i Frankfurt, Tyskland. Aktien var upp marginellt.

Skanskas vd Johan Karlström har meddelat att han önskar sluta som vd och lämnar då även styrelsen. Han kommer att fortsätta arbeta som senior rådgivare till och med januari 2019. Aktien backade cirka 1 procent.

Hansa Medical stärktes med 6 procent. ABG Sundal Collier har inlett bevakning av forskningsbolagets aktie med en köprekommendation och en riktkurs på 215 kronor. Investmentbanken bedömer att forskningsbolagets läkemedelskandidat Ides kan förändra spelplanen inom transplantationer.

Oljepriset steg och bland sektorbolagen var oljepriskänsliga Enquest upp kring 4 procent.

Karolinska Developments portföljbolag Bioarctic planerar en börsnotering på Stockholmsbörsen. Vidare kom ett annat portföljbolag med positiva studieresultat. Karolinska Development klättrade drygt 5 procent.

Exane BNP Paribas har höjt sin rekommendation för AAK till neutral från tidigare underperform. AAK avancerade närmare 3 procent.

Addtech har fått en höjd rekommendation till behåll från tidigare sälj av SEB. Aktien var upp 1 procent.

Gaming Corps rusade hela 87 procent efter att ha tecknat ett avtal med amerikanska PDP. Spelbolaget kommer att producera ett spel baserat på PDP:s ännu inte släppta hårdvara. Uppdraget har ett ordervärde på drygt 21 miljoner kronor.

Graf: OMXS30 på onsdagen

image

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -