Tre aktier med köpsignaler

Teknisk analys Stockholmsbörsens breda index OMS Stockholm PI visar återigen positiva signaler. Investtech har hittat tre aktier där det kan vara köpläge.

OMX Stockholm PI har format en botten vid 546 punkter och är tillbaka i en stigande trendkanal på medellång sikt. Kursen har även brutit en tidigare motståndsnivå vid 560 punkter vilket är en positiv signal.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 46 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 43 punkter, vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimism bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare. Kortsiktig hausse har dock stigit kraftigt vilket senaste veckan vilket indikerar att optimismen är tilltagande.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 81 procent och köpandelen för det senaste året är 70 procent, enligt
Investtechs Insiderbarometer

Stockholmsbörsen befinner sig i en statistiskt svag period, där september har haft en genomsnittlig nedgång på 1,8 procent. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Sandvik är tillbaka i en stigande trendkanal vilket ger en signal om fortsatt uppgång. Sett från trendkanalen kan dessutom uppsidan vara stor i förhållande till nedsidan då taket i trendkanalen är vid cirka 170 kronor.

RSI-kurvan har visat en stigande trend sedan mitten av augusti och närmar sig höga nivåer. Enligt Investtechs forskning kan RSI med fördel användas som momentum-indikator och indikerar i detta fall att många investerare är på väg in i aktien.

Insiderhandeln är maximalt positiv enligt Investtechs Insiderbarometer. Det indikerar att det även kan finnas fundamentala anledningar att köpa aktien nu.

Investtechs rekommendation:Köp.

 

Camurus ligger nära golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt. Enligt Investtechs forskning fortsätter aktier i stigande trendkanaler att stiga, och det i en stigningstakt högre än för referensindexet.

Kursen steg på hög volym under måndagen vilket indikerar att många investerare är på väg in i aktien. Enligt Investtechs volymbalans-indikator stiger aktien normalt på dagar med hög handelsvolym och reagerar tillbaka på dagar med låg handelsvolym, vilket stärker den stigande trendkanalen.

Investtechs rekommendation:Köp.

 

Kinnevik B har brutit en stigande trendkanal på medellång sikt vilket är en signal om en svagare stigningstakt. Kursen har nu stöd vid 237-238 kronor efter att Investtechs algoritmer identifierat en ny botten på dessa nivåer. Avståndet till nästa motstånd, vid 265 kronor, indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs.

Investtechs rekommendation:Köp.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -