Heta Listan vänder blicken österut

Heta Listan: Vårt senast tillskottet Bang Olufsen har stigit 6 procent på en vecka. Nordenresan fortsätter och denna vecka styr vi österut över östersjön för att hitta nästa kandidat.

Sedan efter sommarlovet har vi gjort två goda aktieval. Aktiva affärskandidater just nu är danska Chr. Hansen Holdning och Bang & Olufsen, och båda har stigit högre, medan Stockholmsbörsen fortsatt varit sur. 

Sista dagarna har Stockholmsbörsen dock givit lite andrum, och sakta men säkert ser sedimentet ut att vända till det bättre. Kanske är det värsta över för denna gång, då vi ser en möjlig bottenformation.

Förra veckan lades Victoria Park till som kandidat, och eftersom aktien inte rört sig nämnvärt får den ligga kvar som aspirant till listan. Nästa förslag har vi grävt fram på finska börsen.

Här är veckans två kandidater.

Elisa Trigger

36,20. Målkurs 42,00. Stop loss 34,00.

Den finska teleoperatören Elisa, är en av landets största. Den finska operatörsmarknaden är relativt liten, och idag råder närmast en oligopolsituation. TDC sålde sin finska verksamhet till konkurrenten DNA 2014 och ett tiotal år sedan övergav svenska Tele2 tusen sjöars land.

Priskrig och benhård konkurrens hör till vardagen, samtidigt som verksamheten kräver stora investeringar i infrastruktur. Trots förutsättningarna lyckas Elisa öka både omsättning och vinst. I år förväntas omsättningen öka med över 8 procent, och vinsten stiga med knappt 6 procent. Det värderar bolaget till p/e 17 på årets estimat. Den väntade direktavkastningen ligger kring 4,5 procent.

Köp aktien om den stiger över 36,20 danska kronor och sätt stopp vid 34,00 danska kronor.

Victoria Park B

Trigger 30,00. Målkurs 35,00. Stop loss 28,50.

Fastighetsbolagen är åter i ropet. Det efter en tuff höst i fjol. Victoria Park som investerar och renoverar i miljonprogrammen närmar sig till och med nya rekordnivåer.

Affärsmodellen är enkel. Lägenhetsbeståndet renoveras och på så viss kan hyrorna höjas, ibland så mycket som 30-50 procent per kvadratmeter. Högre hyresintäkter ger bättre driftnetto, och framförallt kan fastighetsvärdena skrivas upp.

Förutsättningarna för fastighetsbolagen kan inte bli mycket bättre, vilket delar av markanden tolkat som negativt. Men än täljer bolagen guld med smörkniv.

Trenden i aktien är stigande och Heta Listan bevakar ett utbrott över 30-kronorsnivån för köp. Sätt stopp vid 28,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -