Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analyser visar på köpsignaler för ett fastighetsbolag och en handlare. Men det varnas för säljsignaler i en annan aktie.

När aktier bryter ut från en trendkanal har det, enligt Investtechs forskning, givit goda signaler om den kommande kursutvecklingen. Investtech har identifierat de senaste trendbrotten på deras kortsiktiga grafer.

OMX Stockholm PI ligger i en fallande trendkanal på kort sikt. Det indikerar att pessimismen bland framförallt kortsiktiga investerare på börsen tilltar. Fortsatt svag utveckling indikeras.

Kursen har brutit en tidigare stödnivå vid 560 punkter. Här har investerare ansett att aktierna generellt varit köpvärda. Brottet indikerar att det skett ett skifte i investerarnas inställning till börsen generellt, och att man värderar aktierna lägre nu än vad man gjort tidigare. Det öppnar upp för fortsatt svag utveckling och nästa stödnivå är vid 522 punkter på medellång sikt.

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 33 punkter och det långsiktiga hausseindexet ligger på 42 punkter, vilket indikerar att det råder en övervikt av pessimism bland både kortsiktiga och långsiktiga investerare.

Investtechs insiderbarometer indikerar att insiders anser att bolagen är på köpvärda nivåer. Framförallt på kort sikt, då insiderköpen står för 85 procent av insideraffärerna den senaste månaden.

Investtechs rekommendation: Sälj.

 

Klövern pref. har brutit taket i en stigande trendkanal på kort sikt. Det indikerar att optimismen tilltar då investerare i en högre takt än tidigare går upp i pris för att komma in i aktien. Enligt Investtechs forskning har stigningstakten då en aktie brutit upp från trendkanalen tilltagit.

Positiv volymbalans – normalt stiger aktien på dagar med hög handelsvolym och faller på dagar med låg handelsvolym – stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Axfood har brutit upp från en stigande trendkanal. Fortsatt uppgång indikeras och uppsidan bedöms vara stor i förhållande till nedsidan eftersom det finns stöd vid 136 och 138 kronor samtidigt som nästa motstånd är vid 149 kronor.

De senaste dagarnas nedgång har skett på avtagande volym vilket är ett sundhetstecken som indikerar att säljarna är passiva.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Fenix Outdoor har brutit ned från en fallande trendkanal. Det indikerar att pessimismen kring bolagets kommande ekonomiska utveckling tilltar. Enligt Investtechs forskning är detta en signal om en starkare nedgångstakt.

Kursen har dessutom passerat en tidigare botten vid 825 kronor där många investerare tidigare ansett att aktien varit köpvärd. Att kursen nu brutit stödnivån öppnar upp för fortsatt nedgång.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -