Heta Listan: Dansk lyx och miljonprogram

Heta Listan Förra veckans kandidat har kvalat in på listan. Inställning till Stockholmsbörsen förblir avvaktande, trots det har två aktier har väckt vårt intresse.

Ganska snart efter publicering steg kandidaten Chr. Hansen över vår triggerkurs och landade som ett aktivt affärsförslag på Heta Listan. Under onsdagen rekylerade aktien svagt nedåt men i skrivande stund har den stigit marginellt över vår ingångsnivå.

Hastigheten i nedgången på Stockholmsbörsen har avtagit, vilket svagt talar för en stabilisering. Men som vi redogjorde för i förra veckan bör nedåtrekylen ges utrymme i både tid och pris. Så även om kursfallen stannar av på dessa nivåer lär det ta ytterligare tid innan vi får se en eventuell vändning. Det vi söker i grafen är en bottenformation, tänk er en platå i aktiepriset.

Även i längre nedgångsfaser finns aktier som stiger. De är bara mycket färre till antalet. Trenderna i två aktier lockar oss att plocka upp dem.

Här är veckans kandidater:

Bang & Olufsen

Trigger 118,00. Målkurs 136,00. Stop loss 112,00.

Danska Bang Olufsen tillverkar väldesignad hemelektronik av hög kvalitet. Historiskt har försäljningen varit väldigt konjunkturberoende men lanseringen av mer överkomligt prissatta produkter, under varumärket Beoplay, har ökat kundunderlaget och omsättningen stiger stadigt. 

I år förväntas en försäljningsökning på 18,1 procent, men en förlust på sista raden. Nästa år däremot spås resultatet bli 2,00 danska kronor per aktie, året därefter 6,60 danska kronor per aktie och år 2020 hela 9,00 danska kronor, vilket gör att värderingen sjunker snabbt om prognosen blir verklighet.

Köp aktien om den stiger över 118,00 danska kronor och sätt stopp vid 112,00 danska kronor.

 

Victoria Park B

Trigger  30,00. Målkurs 35,00. Stop loss 28,50.

Fastighetsbolagen är åter i ropet. Det efter en tuff höst i fjol. Victoria Park som investerar och renoverar i miljonprogrammen närmar sig till och med nya rekordnivåer.

Affärsmodellen är enkel. Lägenhetsbeståndet renoveras och på så viss kan hyrorna höjas, ibland så mycket som 30-50 procent per kvadratmeter. Högre hyresintäkter ger bättre driftnetto, och framförallt kan fastighetsvärdena skrivas upp.

Förutsättningarna för fastighetsbolagen kan inte bli mycket bättre, vilket delar av markanden tolkat som negativt. Men än täljer bolagen guld med smörkniv.

Trenden i aktien är stigande och Heta Listan bevakar ett utbrott över 30-kronorsnivån för köp. Sätt stopp vid 28,50 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -